Про це повідомляє N+1 із посиланням на портал The Verge.

Білборди під назвою «Mosquito Killer» були створені рекламними агентствами Posterscope і NBS в рамках кампанії по боротьбі з вірусом Зіка. Два щита, встановлені в Ріо-де-Жанейро, підсвічуються флуоресцентними лампами і виділяють вуглекислий газ і розчин молочної кислоти, тим самим імітуючи дихання і піт людини. Комарі, які підлітають до білбордів, затягуються всередину за допомогою спеціального механізму, після чого, за словами творців, вмирають через зневоднення.

«Mosquito Killer» може приманювати комарів у радіусі до 2,5 кілометрів. Компанії виклали у відкритий доступ деталі своєї розробки, так що подібний щит можна буде створити і в інших містах.

На думку Всесвітньої організації охорони здоров'я, пастки для комарів можуть бути корисні при боротьбі з вірусом, однак вона вважає, що необхідні подальші дослідження для того, щоб визначити їх ефективність. Крім того, експерт із Саутгемптонського університету зазначає, що, якщо щит було б встановлено в людному місці, це могло б привести до того, що від комариних укусів, навпаки, постраждає більша кількість людей.

ІА "Вголос": НОВИНИ