Про це сьогодні на оперативній нараді в міськвиконкомі повідомила головний лікар броварської санепідемстанції Олександра Вакарчук, пише atbrovary.org.

За інформацією СЕС, з 14 по 20 січня в місті зареєстровано 1698 випадків захворювань на грип та ГРВІ, що удвічі більше, ніж минулого тижня. Як повідомила головний санепідеміолог, майже половина хворих – діти.

За словами Вакарчук, на підприємствах та в організаціях міста проводять профілактичні заходи, щоб поінформувати людей про способи убезпечення від хвороби та знизити ріст захворюваності. СЕС проводить щоденний моніторинг ситуації з грипом і в найближчі дні може ухвалити рішення про чергове продовження терміну карантину у броварських освітніх закладах. Станом на сьогодні карантин у міських школах оголошено до 28 січня.

Броварські медики офіційно підтверджують два випадки смерті людей від ускладнень грипу цього сезону. Водночас відомо щонайменше про п’ять таких випадків, зазначає видання.

Як писав «Вголос», в Україні епідемію грипу та ГРВІ оголошено в Донецькій та Рівненській областях. До епідемпорога наближаються Вінницька, Херсонська й Чернівецька області.

Додамо, з початку епідсезону в Києві від грипу померло 9 людей.

Згідно з останніми офіційними даними Міністерства охорони здоров’я, з початку епідемсезону в Україні померло 72 особи.

Окрім того, прес-центр головного управління розвідки Міноборони України 24 січня повідомив, що на непідконтрольній уряду території Донецької області від грипу та ГРВІ вже померло близько 300 осіб.

ІА "Вголос": НОВИНИ