На британському онлайн-аукціоні Christie’s продали за близько 300 тисяч фунтів стерлінгів продали інвалідний візок відомого фізика Стівена Гокінга, який помер 14 березня 2018 року. Докторська дисертація науковця продалась ще дорожче – за майже 585 тисяч фунтів.

Про це пише Громадське.

Гроші від продажу візка, 296 750 фунтів, надійдуть двом благодійним організаціям – Фонду Стівена Гокінга та Асоціації хвороби моторних нейронів (хвороба моторних нейронів, або «хвороба Лу Герінга» – захворювання, через яке Гокінг був паралізований і прикутий до візка більшу частину свого життя).

Дисертація Гокінга під назвою «Властивості всесвітів, що розширяються», яку він захистив у 1965 році у Кембриджському університеті, перевищила свою стартову ціну більш ніж у три рази і зійшла з молотка за 584 750 фунтів.

Нагадаємо, відомий фізик-теоретик Стівен Гокінг помер 14 березня 2018 року у віці 76 років. Гокінг став відомим завдяки дослідженням в області чорних дір і походження Всесвіту.

Коли Гокінгу було 22 роки, лікарі заявляли, що йому залишилося жити всього декілька років через рідкісну форму неврологічного захворювання, що вражає моторні функції.

Хвороба прикувала Гокінга до візка та забрала можливість розмовляти, окрім як через мовний синтезатор.

ІА "Вголос": НОВИНИ