Як повідомляє PRI, для виготовлення напою використовуються непотрібні шматки хліба, які викидають виробники сендвічів, а також незатребувані залишки хліба з пекарень. За рахунок цього пивоварам вдається економити на інших інгредієнтах.

«У Великобританії 44 відсотки всього хліба викидаються. А ми з його допомогою економимо до третини ячменю, який йде на приготування пива», – каже фінансовий директор Toast Ale Луїза Зіан.

Засновник компанії Трістрам Стюарт, який також очолює благодійну організацію Feedback, що бореться за зменшення кількості харчових продуктів, які викидаються, збирається направляти прибуток від пивоваріння на фінансування Feedback, правда поки Toast Ale залишається збитковою. Проте, свій бренд компанія зареєструвала в Південній Африці, Бразилії та Ісландії, а пиво вже почала продавати в магазинах і барах Нью-Йорка.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ