Про це пише The Daily Mail.

Як зазначає видання, батьки можуть колисати мертве маля, переповивати та виносити на прогулянки, можуть забрати його додому, аж поки не будуть готові відпустити. Нова технологія, яка може шокувати, вже застосовується в 92% лікарень Великої Британії.

Це спеціальна електрична охолоджувальна система CuddleCots, вмонтована в люльку. Скористатися нею лікарі та працівники хоспісів пропонують мамам і татам, чиє дитя народилося мертвим або померло незабаром після народження. Ще кілька років тому медики одразу забирали мертвих діток із очей батьків, вважаючи, що їм ліпше не бачити їх такими. Нині ж психологи кажуть: можливість попрощатися з малюком допомагає пережити страшну втрату.

На думку психолога Дебори Девіс, травму від смерті дитини батькам полегшує змога, хоч і недовго, але висловлювати їй свою любов, милуватися рисами її личка, купати, спати поруч.

Син Ліндсей та Марка Беллів, Рорі, помер при народженні в серпні 2014-го року. Хлопчика поховали через 18 днів, і весь цей час тато і мама міняли йому підгузки, купали, голубили та читали йому казки. «Люди дуже помиляються, коли думають, що батьки граються в мамусю й татказі своїми мертвими малюками – це зовсім не так. Ми не живемо в світі фантазій. Ми знаємо, що дитинка вже не тут», - розповідає 33-річна Ліндсей. «Але те, що Рорі пробув із нами ці дні, дало нам примирення. На момент, коли ми попрощалися з ним, ми вивчили кожен його дюйм. Хочеться закарбувати в собікожну їхню крихітну унцію, бо ти знаєш, що ніколи більше їх не побачиш. Цей час безцінний, бо це єдине, що ми маємо», - каже жінка

ІА "Вголос": НОВИНИ