В місті Буча, що під Києвом, російська армія вбила та закатувала сотні мирних жителів. Так, до теперішнього часу по місту зібрали близько 320 тіл убитих російськими окупантами бучанців.

Про це повідомив очільник міста Анатолій Федорук в інтерв'ю «Голосу Америки».

За його словами, у місті вдалось встановити особу 163 мирних жителів, яких вбили окупанти. Варто зазначити, що це майже половина від загальної кількості виявлених тіл.

«На сьогоднішній день, ми змогли ідентифікувати 163 загиблих. Це громадяни нашого міста, які були цинічно вбиті, по-звірячому закатовані росіянами. Ми знаємо їхні прізвища, ім'я, по батькові, де вони проживали, хто вони були – або батьком, або сином, або дружиною, в тій чи іншій родині», - розповів Федорук.

Міський голова також додав, що застрелені тіла виявили й в ближніх селах.

«Виявили ще два тіла в селі Луб'янка, розстріляних. І шість тіл у селі Здвижівка, Бучанської громади. І кожен день ми знаходимо все нові і нові тіла загиблих, в різних куточках нашого міста – на городах, в паркових зонах, на територіях дитячих майданчиків. Це крім тих, про які вже писали ЗМІ», - уточнив він.

Вголос раніше писав, що представник росії при Організації Об'єднаних Націй (ООН) Василь Небензя визнав причетність військ рф до звірств у Бучі на пресконференції.

Так, постійний представник рф в ООН визнав, що російська армія вбивала українських цивільних осіб. Він раптом обмовився і сказав, що трупів у Бучі не було «до приїзду російських військ».

ІА "Вголос": НОВИНИ