Про це повідомляють «Российские лесные новости».

За минулу добу ліквідовано 122 пожежі на 29,1 тис. га. Для гасіння залучали понад 3 тис. осіб, 627 одиниць техніки та 25 повітряних суден.

За даними Федеральної диспетчерської служби лісового господарства, за день вогонь пройшов 17,8 тис. га, в тому числі 14,8 тис. га вкритої лісом площі.

Найскладніша ситуація склалася в Забайкальському краї, де діють 22 загоряння на 38,4 тис. га. У регіоні працюють 286 працівників парашутно-пожежної десантної служби ФБУ «Авиалесоохрана». У Республіці Бурятія зафіксовано десять осередків на 7,1 тис. га. До ліквідації найскладніших пожеж залучено 100 повітряних вогнеборців. Висока, місцями надзвичайна пожежна небезпека в лісах за умовами погоди встановилася у східній, центральній і південній частинах Забайкальського краю, в центрі й на сході Республіки Бурятія. Гасити низку лісових пожеж складно, бо вони палають у гірській місцевості та хвойних молодняках, пише видання.

У Красноярському краї зареєстровано 29 загорань на площі 495 га, в Республіці Тива – сім вогнищ на 488 га. Лісові пожежі також діють у Ханти-Мансійському автономному окрузі, Іркутській області, республіках Хакасія, Комі, Саха (Якутія) і Камчатському краї. Площа осередків становить від 1 до 49 га.

Пожежонебезпечний сезон відкрито в 81 суб'єкті РФ. Режим надзвичайної ситуації введено в чотирьох регіонах: на всій території Республіки Хакасія, Забайкальського краю, Амурської області, в 19 районах Республіки Бурятія.

ІА "Вголос": НОВИНИ