Про це інформує прес-служба президента.

«Гібридна війна завжди починається з ідеологічного наступу. Грубій військовій силі зазвичай передує так звана soft power (м’яка сила). Перш ніж цілити в тіла, вбивають душу. Маємо завершити декомунізацію, бо це є питанням української національної безпеки. Рівно як і нашої відповідальності за майбутнє, і морального обов’язку перед мільйонами і мільйонами українців, винищених більшовизмом», - зазначив глава держава у Національному історико-меморіальному заповіднику «Биківнянські могили».

Президент підкреслив, що тут, у Биківні, не єдине, але найбільше поховання закатованих жертв сталінського режиму на території України. Точна кількість загиблих досі не встановлена. Український інститут національної пам’яті називає цифри від 15 до понад 100 тисяч осіб. У Биківні «енкаведисти» розстріляли також тисячі польських офіцерів, що є ще одним свідченням союзних відносин Гітлера та Сталіна на початку Другої світової війни.

«У кожній області і, - напевне, в кожному районі, - українська земля покоїть прах невинних жертв і береже страшну правду та намагається залікувати пекучий біль свого народу», - зазначив Глава держави.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять жертв комуністичних репресій хвилиною мовчання.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ