Ультразкувове дослідження показало двократне обвиття пуповиною, однак медик відмовився робти кесарів розтин, пише ТСН.

У пологовому, де тиждень тому народився Макарчик, переконують, що обвиття не є показаннями для операції, а передбачити такий наслідок було неможливо.

Нині замість тижневого малюка дихає апарат, а його мати жодного разу не чула крику своєї кровинки. Жінка вже двічі не могла виносити дитину. При цьому, Макарчика, стверджує Світлана, виносила без проблем. Почалися вони перед народженням. УЗД показало двократне обвиття дитини пуповиною, а насправді воно виявилося ще сильнішим. Світлана запанікувала і просила про кесарів розтин.

«Я бачила на датчику, що серцебиття дитини весь час падало. Але лікар говорив, що все нормально, що нічого страшного. Народиш сама», - каже жінка.

Нині стан хлопчика стабільно тяжкий, а медики не роблять ніяких прогнозів. Батько дитини зазначає, що лікар досі не спромігся пояснити, чому зробив саме такий вибір під час пологів.

Нині згаданий медик уже не завідувач відділення, а ординатор - це на час службового розслідування. Журналістам скаржиться на погане самопочуття. Для інтерв'ю просить обрати безлюдну частину коридору і пояснює, що показань до операції не було. Посилається на медичні протоколи. І своєї провини не вбачає.

Головний лікар пологового, натомість, обережно натякає: з таким стажем його підлеглий міг би бути уважнішим.

«Не буває так, що стан дитини миттєво став поганий. Лікар все таки недооцінив обвиття пуповиною навколо шиї», - наголошує лікар.

Батьки Макарчика вже звернулися до правоохоронців. Наполягають на розслідуванні. Але найголовніше бажання зараз, аби хлопчик нарешті відкрив очі. 

ІА "Вголос": НОВИНИ