Про це передає Корреспондент з посиланням на УНІАН.

«Загальний обсяг легалізованих зловмисниками доходів, одержаних злочинним шляхом, складає близько 350 млн доларів США на рік», – йдеться в низці рішень суду, оприлюднених у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як зазначається, слідство встановило групу фізичних осіб, які створили протиправний механізм легалізації доходів із щоденним оборотом на рахунках зазначених підприємств близько 20 млн грн.

У документах суду сказано, що зазначені кошти перераховувалися на агентський банківський рахунок в Альфа-Банку, а в подальшому – на рахунки підприємств з ознаками фіктивності для легалізації доходів і виведення на рахунки офшорних компаній.

Також встановлено, що ці особи організували протиправну діяльність низки платіжних сервісів у мережі Інтернет для незаконної конвертації грошових і електронних засобів у готівку з подальшою легалізацією шляхом виведення з території України до Російської Федерації.

За інформацією слідства, основною банківською установою, що обслуговує рахунки і здійснює прикриття транзитних суб'єктів зазначеної злочинної групи, був банк «Центр».

Крім арешту коштів на рахунках, суд також вирішив зупинити видаткові операції за ними, за винятком сплати податків і зборів.

 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ