Про це волонтери розповіли під час прямої трансляції зустрічі в ефірі «5-го каналу», інформує кореспондент «Вголосу».

За їх словами, переважна більшість військовослужбовців, які перебувають на службі в армії, роками стоять в черзі на квартиру. І це, на думку волонтерів, погано як для іміджу Міноборони, так і для мотивації молодих хлопців до служби в армії.

На запитання Президента, в який спосіб можна вирішити цю проблему, представники десанту зазначили, що необхідно скоординувати між собою всі споріднені галузі Міноборони, які до цього не були ані партнерами, ані друзями.

«Після нашого втручання у роботу всі структурні підрозділи Міноборони почали працювати разом за одним столом і процес розроблення документації щодо черги на квартири і виділення житла військовослужбовцям став більш дієвим», – запевнили волонтери і додали, що їм вдалося зупинити ганебну практику виділення квартир поза чергою.

«Це було принципове рішення. І зараз ми намагаємося, аби цей процес відбувався прозоро, бо раніше діяли сховані механізми закупівель житла, які призводили до втрат державних коштів», – наголосили волонтери.

Зокрема, завдяки проведеним розслідуванням, волонтери відшукали інформацію про 60 млн грн, які було витрачено поза тендерними процедурами закупівель.

Щодо планів на майбутнє, то тут волонтери запевнили Петра Порошенка, що чергу військовослужбовців на житло буде повністю закрито до 2020-го року.

«Торік черга просунулася лише на 700 квартир. В цьому році нам вдалося пришвидшити чергу в 5 разів. Всього необхідно забезпечити житлом 49 тисяч військових», – підкреслили представники волонтерського десанту.

ІА "Вголос": НОВИНИ