Про це власкору «Вголосу» повідомили в ОДА.

У окремих власників домашніх господарств із селища міського типу Любешів, села Воля Любешівська та хутора Дякова Залізницької сільської ради Любешівського району, а також села Кортеліси Ратнівського району виявили свиней, що мали захворювання, симптоми якого властиві африканській чумі. Після загибелі тварин працівники ветеринарної медицини відібрали патологічний матеріал та направили його до «Випробувального центру державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи», що в місті Києві. Відповідно до результатів досліджень, свині були уражені невиліковною недугою.

Відтак, голова ОДА Володимир Гунчик порекомендував головам РДА не лише обмежити, а загалом заборонити продаж м’ясних продуктів на ринках, торгових площах та в супермаркетах районів, де виявили африканську чуму свиней.

Начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії головного управління Держпродспоживслужби в області Богдан Лозинський повідомив, що основним джерелом збудника африканської чуми свиней є дикий кабан, тож слід забезпечити його депопуляцію хоча б у 30-кілометровій прикордонній смузі.

ІА "Вголос": НОВИНИ