Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Спільно з волонтерами та аніматорами церкви св. Володимира і Ольги депутат Андріян Гутник вирішив за власний кошт покращити благоустрій Франківського району міста Львова. У трьох локаціях: біля церкви св. Володимира та Ольги, біля спортивного майданчика на вул. Володимира Великого, 113 та біля озера на вул. Симоненка було висаджено близько 100 дерев – лип, кленів та декоративних кущів.

«Ми такі акції проводимо постійно, крім того сьогодні Всеукраїнський день довкілля і я сприйняв це, як чергову нагоду для покращення благоустрою Франківського району. Торік ми облаштували на Володимира Великого спортивний майданчик з вуличними тренажерами, цього разу мешканці попросили відгородити цей майданчик від проїжджої частини деревами», – розповів депутат.

Відтак разом з волонтерами міський обранець посадив обабіч дороги липи. «Крім того ми вирішили прибрати територію мікрорайону, зокрема на вул. Симоненка біля озера. Також біля гімназії імені Симоненка ландшафтні дизайнери розробили проект і цьогоріч на цій площі ми вже висадили декілька тисяч дерев. Сьогодні досадимо ще декілька екзотичних порід дерев і кущів», – розповів Андріян Гутник.

За його словами, цей невеличкий сквер нагадує вже мініботанічний сад. У планах розмістити тут ще бюст Василя Симоненка, щоб вшанувати його пам'ять.

Нагадаємо, День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» № 855/98. Цього дня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.

Спочатку свято було задумано для того, щоб відзначити Стокгольмську конференцію з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху.

Цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) – Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля.

В 2015 році Український День навколишнього середовища припадає на 18 квітня.

ІА "Вголос": НОВИНИ