Про це повідомляє Держкіно на своїй сторінці у Фейсбук

Картина створена міжнародною командою за підтримки Держкіно України. У рамках фестивальної програми Panorama Berlinale відбудеться її світова прем’єра.

З 15-го по 23-те лютого на Європейському кіноринку (EFM) 68-го Берлінале працюватиме Український стенд. Цьогоріч у рамках EFM буде проведено низку заходів, спрямованих на просування України на міжнародному кіноринку та налагодження співпраці з іноземними партнерами.

Фінансування та організація роботи стенду та проведення інших заходів здійснюється спільними зусиллями Держкіно та провідними гравцями кіноіндустрії нашої країни.

«Берлінале» – це міжнародний кінофестиваль категорії «А», який вважається одним із найпрестижніших та найбільш відвідуваних кінофестивалів світу і проходить у Берліні (Німеччина). У рамках фестивалю щорічно проводиться Європейський кіноринок (EFM), який є одним із найважливіших місць зустрічі професіоналів у сфері кіноіндустрії: виробників, дистрибуторів, покупців, сейлз-агентів, організаторів фестивалів та кіноринків.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко зазначив: «Я дуже вдячний всім, хто долучився до організації того, щоб Україна була гідно представлена в Берліні, тому що це одна із найголовніших подій у світовій кіноіндустрії. Для нас, «Берлінале» практично відкриває фестивальний та індустріальний рік, адже ми плануємо провести ще низку заходів на інших міжнародних кіноринках і фестивалях».

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ