Інженери Disney продемонстрували, що їхні роботи можуть освоїти найскладніші прийоми – в тому числі зі стрибками і застосуванням мотузок. При цьому, у разі необхідності вони автономно можуть змінювати траєкторію в повітрі. Про це пише hightech.fm.

В основі цього робота є окремий механізм, який інженери компанії розробляли протягом кількох років і представили лише близько двох місяців тому. Саме через нього акробатичний робот з сенсорами і датчиками здатний безперешкодно виконувати трюки в повітрі.

Зараз роботів-каскадерів планують помістити в парках Disney і одягати у костюми супергероїв. Однак в майбутньому у компанії є плани на те, щоб замінити ними живих каскадерів при виконанні небезпечних трюків.

Інженери Disney вже давно працюють над створенням роботів, які будуть здатні виконувати складні акробатичні трюки в повітрі. Спочатку їх почали тренувати на металевому бруску зі спеціальним обладнанням, яке здатне відстежувати стан робота, змінювати його центр ваги і впливати на інерцію. Цей простий пристрій допоміг інженерам зробити більш складного робота, який включає в себе такі ж датчики, але вони здатні контролювати машину під час польоту.

ІА "Вголос": НОВИНИ