Про це повідомив у Facebook глава САП Назар Холодницький.

Він уточнив, що служителі Феміди вимагали від обвинуваченого у кримінальній справі хабар за призначення покарання, не пов'язаного з реальним позбавленням волі, у розмірі 30 тис. доларів.

«При цьому гроші безпосередньо повинна була отримати суддя, яка п'ять років тому вже прийняла у цій же справі виправдувальний вирок, але його було скасовано апеляційним судом. Частину коштів вона повинна була передати колезі, який здійснював розгляд справи, за ухвалення ним «потрібного» рішення.

Крім того, оскільки стаття Кримінального кодексу України, за якою судили особу, не передбачала можливості пом'якшення покарання, судді зобов'язувалися після отримання грошей вплинути на працівників прокуратури, які підтримували публічне звинувачення у цій справі – переконати їх змінити його, перекваліфікувавши на статтю КК з більш м'яким покаранням і відмовитися від подальшого внесення апеляційних скарг на прийнятий таким чином незаконний вирок», - уточнив Холодницький.

Зловмисників викрили сьогодні під час отримання частини коштів в сумі 16 тис. доларів. Їхні дії кваліфікували за ч. 4 ст. 368 і ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України, за ними передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

У межах досудового розслідування проводяться першочергові слідчі дії, готуються відповідні документи до Вищої ради правосуддя та вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ