У Дніпрі група осіб незаконним шляхом привласнила три об’єкти нерухомості: квартиру, нежитлове приміщення та приватний будинок, на загальну суму понад 23 млн гривень.

Про це повідомляє пресцентр МВС.

«Поліцейські відділу боротьби з майновими злочинами в державному секторі та шахрайством Управління карного розшуку отримали оперативну інформацію, що 32-річна мешканка м. Дніпро, яка мала доступ до державних реєстрів, сприяла криміналітету скоювати рейдерські захоплення в аграрному секторі не тільки в Дніпропетровській області, а й в Україні.

З 2017 року поліцейські почали документувати злочинні дії жінки та її спільника, направлені на організацію шахрайської схеми заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах. За допомогою підроблених документів, підставних осіб та несанкціонованого втручання до держаних реєстрів речових прав на нерухоме майно підозрювані привласнювали об’єкти нерухомості у м. Дніпро», - йдеться у повідомленні.

Зловмисникам вдалось незаконно привласнити нежитлове приміщення на вул. Соборній м. Дніпро, вартість якого становить 22 млн. гривень. За продаж приватного будинку підозрювана отримала 20 тис. доларів.

Також, як було встановлено, у цьому ж році жінка привласнила та продала за 20 тис. доларів квартиру на пр. Богдана Хмельницького м. Дніпра.

За низку шахрайських дій, фігурантам вручені повідомлення про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 (посібництво у придбанні права на майно та заволодінні чужим майном шляхом шахрайства, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Відповідно до санкції статті, їм загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На даний час поліцейські проводять подальші слідчі дії, направлені на виявлення інших фактів злочинної діяльності підозрюваних.

Як писав «Вголос», у столиці затримали адвоката, який привласнив державний об’єкт нерухомості вартістю 5 млн грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ