У березні в окупованому Донецьку арештували одного з ключових фігурантів у справі про збиття малайзійського «Боїнга» МН17 у небі над Донбасом у 2014 році.

Про це повідомила російська служба BBC.

Затриманим виявився командир одного з розвідувальних підрозділів т.зв. «ГРУ ДНР» Леонід Харченко, який у 2014 році носив позивний «Крот».

Зазначається, що у Нідерландах Харченку пред'явили офіційні звинувачення у причетності до збиття пасажирського літака.

Нагадаємо, що суд у справі розпочався 9 березня 2020 року.

Повідомляється, що проросійські бойовики затримали Харченка в іншій кримінальній справі.

Дану інформацію підтвердив один з «колег» затриманого, який наразі проживає в окупованому Донецьку, і  у 2014- 2015 роках мав певне відношення до військового командування так званої «ДНР».

За словами чоловіка, який бачив матеріали «справи», Харченка звинувачують в участі у незаконному обшуку в 2014 році і незаконному зберіганні зброї.

Інформатор додав, що по першому пункту потерпілі не мають ніяких претензій до затриманого, тоді як щодо другого звинувачення, то пістолет був йому виданий «Міністерством держбезпеки» після збиття боїнга.

Дехто з колишніх «колег» Харченка вважає, що таким чином його намагаються захистити від «викрадення» українськими спецслужбами.

Зокрема йдеться про те, що  увесь цей час Харченко абсолютно спокійно жив у Донецьку та навіть не припускав, що з ними може це статися.

«Можливо, його таким жорстоким чином охороняють, але це дуже дивний метод убезпечити людину»-, додав знайомий затриманого.

Як писав «Вголос»,  у ЄС заявили про початок кримінального процесу у справі збиття малайзійського боїнга над Донбасом.

ІА "Вголос": НОВИНИ