У другий день змагань чемпіонату світу українській збірній вдалось вибороти 1 золоту та 3 бронзові медалі.

Про це повідомляє пресслужба Національного комітету спорту інвалідів України.

Загалом, у доробку команди за два змагальні дні – 5 високих нагород, серед яких 1 золота та 4 бронзові медалі.

«Наразі команда на 3-му місці за загальною кількістю нагород та на 8-му місці за кількістю золотих медалей серед 122 країн-учасниць, і ми віримо, що вже завтра нашим паралімпійцям вдасться піднятись на ще вищі щаблинки турнірної таблиці чемпіонату», – переконані у Нацкомітеті.

Відтак, золото традиційно у найсильнішої спортсменки світу зі стрибків в довжину – Зубковської Оксани (T12 ) з результатом 5, 73 м.

Бронзові нагороди вибороли:

Новак Роман (F64) – у метанні списа з результатом 57, 36м, що став його найкращим персональним рекордом (PB);

Загребельний Владислав (T37) – стрибки в довжину з результатом 6,07 м, що лише на 3 см нижче другого місця;

Москаленко Анастасія (F32) – у метанні булави з результатом  21,58 м.

«До речі, усі троє сьогоднішніх бронзових медалістів – дебютанти і уперше отримали високі нагороди чемпіонату світу!», – зазначають у Нацкомітеті.

Нагадаємо, що більш ніж 1400 паралімпійців із 122 країн світу беруть участь у чемпіонаті світу з легкої атлетики, що з 7 по 15 листопада проходить у Дубаї, ОАЕ. Україна представлена 37 спортсменами-паралімпійцями. Не забуваймо підтримувати українських паралімпійців.

Як відомо, Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) 25 вересня заявила, що російські легкоатлети не будуть допущені на майбутній чемпіонат світу з легкої атлетики з можливістю виступати під прапором Росії. Росія була відсторонена від міжнародних легкоатлетичних змагань з 2015 року після допінг-скандалу.

ІА "Вголос": НОВИНИ