Фахівці кримського гідрометцентру зафіксували підвищений рівень забруднення атмосферного повітря з 22 по 29 липня у містах Армянськ та Красноперекопськ.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

«Так, в Армянську за даними спостережень двох стаціонарних постів (визначено показники - зважені речовини, діоксид сірки, діоксид азоту, оксид вуглецю, аміак, формальдегід, фтористий водень) в місті зазначено стандартний індекс (СІ) зважених речовин, який дорівнює 2 (підвищений). Для оксиду вуглецю СІ дорівнює 1. Для хлористого водню СІ дорівнює 2 (підвищений). Для фтористого водню СІ дорівнює 1. Рівень забруднення атмосферного повітря визначено як підвищений », – повідомляє гідрометцентр.

У Красноперекопську також за даними спостережень двох стаціонарних постів (визначені показники - зважені речовини, діоксид сірки, діоксид азоту, оксид вуглецю, аміак, формальдегід, фтористий водень, хлористий водень) в зазначений період відзначений СІ зважених речовин дорівнює 2 (підвищений). Для оксиду вуглецю СІ дорівнює 1. Для хлористого водню СІ дорівнює 4 (дуже високий). Тож, рівень забруднення атмосферного повітря підвищений, зробили висновок фахівці.

Поза тим, раніше жителі Армянська з настанням літньої спеки почали скаржитись на погане самопочуття і пов'язували це з погіршенням екологічної обстановки в місті. Однак окупаційна влада заявила про те, що спека в Криму не привела до погіршення екологічної ситуації в районі заводу «Кримський Титан».

Як писав «Вголос», 27 серпня 2018 року на півночі Криму стався викид в атмосферу невідомої речовини.

Постійний представник президента України в АРК Борис Бабин повідомив, що в деяких селах окупованого Російською Федерацією Криму ситуація із забрудненням повітря та земель критична; він не виключає, що РФ може виробляти компоненти хімзброї в Криму.

Після того, як на території окупованого Росією українського півострова Крим, стався викид невідомої речовини, на аналогічні симптоми і наліт почали скаржитися жителі Херсонської області.

Україна передала інформацію про викиди в ООН, ОБСЄ, ВООЗ і Міжнародний комітет Червоного Хреста. 4 вересня 2018 року з'явилась інформація про те, що концентрація сірчистого ангідриду в повітрі перевищила норму. Робота заводу "Титан" була зупинена на два тижні, а у школах регіону оголосили позапланові канікули та дітей.

ІА "Вголос": НОВИНИ