Лідери «Групи семи» (G7) збираються у суботу, 24 серпня, на саміт у місті Біарріц на південному заході Франції.
Про це повідомляє Укрінформ.
Зустріч триватиме з 24 до 26 серпня.
Головною темою саміту буде боротьба з нерівністю. Цю тему вважає пріоритетною французька сторона, яка цьогоріч головує у G-7.
«Новий формат саміту у Біарріці, який включає партнерські країни, зокрема, африканські, а також ключових представників громадянського суспільства, надасть спільні відповіді, як боротися із усіма формами нерівності», - заявили французьку представники.
Для досягнення мети Франція визначила п'ять пріоритетів: боротьба з нерівністю можливостей, просування гендерної рівності, забезпечення доступу до освіти на високоякісної медицини; зменшення нерівності у захисті планети через фінансування заходів із запобігання змінам клімату, що грунтується на збереженні біорозмаїття та океанів; вжиття заходів заради миру, протидії безпековим загрозам, тероризму, що послаблюють основоположні засади суспільств; використання можливостей, які створені цифровими технологіями та штучним інтелектом, з метою просування етичних та орієнтованих на людину питань; відновлення рівноправного партнерства з Африкою.
Для обговорення проблем нерівності було закликано країн-партнерів: Австралію, Чилі, Індію, Південну Африку, Буркіна Фасо, Сенегал, Руанду та ПАР.
Сьогодні ввечері Еммануель Макрон зустрічатиме учасників саміту та проведе неформальну вечерю. Завтра саміт розпочнеться з робочої сесії, присвяченій питанням безпеки та оборони, а також глобальній економіці, економічному зростанню і торгівлі.

Лідери особливу увагу приділять Україні, ситуаціям в Ірані, Сирії, Лівії та на Близькому Сході.

По обіді учасники будуть обоворювати головну тему саміту - боротьбу з нерівністю, включаючи пропозиції у подоланні гендерної нерівності.

У понеділок, у заключний день саміту, глави держав та урядів обговорять проблеми клімату, захисту біологічного розмаїття та океанів, а також проведуть робочу сесію з питання цифрової трансформації.

Нагадаємо, США та Франція розглядають можливість повернення Росії до G-8.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ