Генштаб ЗСУ заявив, що самовільна детонація боєприпасів у російському Бєлгороді є прикладом типового для армії рф масового використання застарілого небезпечного озброєння.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

«Вчора у російському місті Бєлгород внаслідок нехтування правилами безпеки та порушення вимог транспортування боєприпасів відбулася їх самовільна детонація. Зазначена ситуація є прикладом типового для російських військовослужбовців масового використання застарілих небезпечних боєприпасів, зокрема і часів Другої світової війни», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, лише вчора Генеральний штаб ЗСУ попереджав про загрозу самодетонації боєприпасів, величезний склад яких росія облаштувала в районі Чорнобильської АЕС. Росія має негайно вивести свої війська з Чорнобильської зони.

Також у Генштабі повідомили, що у зв’язку з необхідністю комплектування підрозділів збройних сил російської федерації, що беруть участь у війні проти України та зазнали суттєвих втрат, військове командування ворога продовжує направляти військовослужбовців з військових частин забезпечення, зокрема і з навчальних закладів.

"Особовий склад противника деморалізований та має низьку мотивацію до участі у бойових діях на території України. Так, за наявною інформацією, спроби російського військового командування мобілізувати “добровольців” не мають підтримки населення. Зокрема, у Калінінградській області вдалося назбирати лише 17 так званих “добровольців”, зазначають у Генштабі.

Як писав «Вголос», у місті Мар’їнці, що на Донеччині, ворог продовжує застосовувати заборонені фосфорні боєприпаси.

Також ми повідомляли, на перших переговорах російська сторона передавала договір про капітуляцію Україні.

ІА "Вголос": НОВИНИ