Начальник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в ефірі телеканалу  «112 Україна» анонсував швидке завершення кількох проваджень у справах злочинів під час Майдану.

«Всього більше 2,5 тис. злочинів розслідується. Окремі, які перебувають у суді, ми можемо говорити про їх завершення, хоча б приблизно. ... Йде до завершення розгляду провадження по одному з бійців «Беркута» з Харківської області, стосується подій 18 лютого на Кріпосному провулку. Очікуємо, що на практиці може бути завершено», - каже Горбатюк.

У ще одному провадженні «тітушка» визнав свою провину, тому розгляд обвинувального акта може пройти за спрощеною процедурою.

«Далі спрямований обвинувальний акт щодо «ті тушки», який в групі осіб викрадав мітингувальників, позбавляли волі і застосовували насильство до них. То, враховуючи визнання провини, це за спрощеною процедурою може пройти, і в понеділок можемо отримати вирок. І таких проїзд в проваджень є кілька», - зазначив Горбатюк.

Раніше Сергій Горбатюк заявляв, що на сьогоднішній день повідомлено про підозру 351 людині та у справах 220 осіб обвинувальні акти вже розглядаються в суді, маємо 35 вироків про справах злочинів під час Майдану.

ІА "Вголос": НОВИНИ