Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«Метою поданого Україною позову є притягнення Російської Федерації до міжнародної відповідальності за утиски українців і кримських татар в окупованому Криму, а також підтримку тероризму на сході України.

У підготовці заяви до міжнародної судової інстанції брали участь представники низки органів державної влади, у тому числі прокуратури України.

Протягом найближчих чотирьох днів у м. Гаага відбуватимуться слухання щодо заявлених нашою державою вимог застосувати запобіжні заходи з метою запобігання подальших жертв серед мирного населення, знищенню цивільної інфраструктури, а також етнічної дискримінації громадян України в Криму.

Досягнення такої цілі має відбутися шляхом зобов’язання Російської Федерації припинити постачання зброї та надання підтримки бойовикам терористам на сході України, забезпечити встановлення ефективного контролю за своїм кордоном та зупинити порушення прав українців і кримських татар за етнічною ознакою на окупованих територіях», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, як писав «Вголос» у Міністерстві інформаційної політики України виявили факти дезінформації та пропаганди у словах російського представника на міжнародному суді в Гаазі.

ІА "Вголос": НОВИНИ