Про це йдеться у відповіді апарату ВРУ на запит «свободівця» Олександра Аронця.

«Я вже місяць борюся з Верховною Радою, надсилаючи інформаційні запити щодо інформації про персональний та кількісний склад коаліції у Верховній Раді України. Останні запити адресував голові ВРУ Гройсману та першому заступнику голови ВРУ Андрію Парубію, які на пленарних засіданнях Ради публічно заявили про те, що коаліція існує і її кількість становить 237 нардепів! Аж ось прийшла відповідь, за розпорядженням Гройсмана, де констатовано факт виходу з коаліції радикалів Ляшка, «Самопомочі» та «Батьківщини». А також ще 7-ми народних депутатів, тобто маємо 209 народних депутатів у коаліції! Таким чином, її не існує!» – написав він.

«АЛЕ! Тут я відчув, що живу не в Європі, а десь у Сомалі... Як вони пишуть, жодна посадова особа, в тому числі Гройсман чи апарат ВРУ, не має повноважень збору інформації про персональний та кількісний склад, а також НЕ МОЖЕ РОЗПУСТИТИ КОАЛІЦІЮ! І порекомендували мені звернутися до керівників депутатських фракцій коаліції по інформацію про склад коаліції тобто до Юрія Луценка та Максима Бурбака! Враховуючи те, що я до них ЗВЕРТАВСЯ й отримав відповідь про те, що вони НЕ ВОЛОДІЮТЬ ІНФОРМАЦІЄЮ про кількісний та персональний склад коаліції.
Але це, на мій погляд, лише означає, що Гройсман і Парубій, які публічно як посадові особи Верховної Ради на пленарному засіданні оголосили, що КОАЛІЦІЯ Є І її склад 237 народних депутатів, здійснили злочин, передбачений Кримінальним кодексом України, за статтею 109 «захоплення влади», і їм світить від 5 до 10 років позбавлення волі!» – наголосив Аронець, зазначивши, що просить вважати цей допис публічною заявою про злочин та звертатиметься письмово до СБУ, прокуратури з відповідною заявою.

 

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман та перший заступник Голови ВРУ Андрій Парубій узурпували владу в країні і підля...

Опубліковано Олександром Аронцем 16 березень 2016 р.

ІА "Вголос": НОВИНИ