Про це повідомляє власкор «Вголосу».

Депутати зазначають, що цьогоріч для Волині з державного фонду регіонального розвитку на добудову перинатального центру Кабмін виділив 19,4 млн грн, однак цих коштів недостатньо.

«Будівництво Волинського перинатального центру в Луцьку – історія, яка тягнеться вже понад півтора десятка років. Рішення про початок його будівництва було ухвалено в 2000 році, капсулу під зведення заклали в 2001 році. Здача в експлуатацію Волинського перинатального центру вкрай важлива не тільки для Луцька, а загалом для Волинської області. Особливо, якщо врахувати, що породіллі обласного центру й області досі змушені народжувати в єдиному в місті пологовому будинку», – йдеться у зверненні.

Для повноцінного забезпечення сучасним, високотехнологічним обладнанням та устаткуванням перинатального центру необхідно ще близько 57,7 млн грн, а для завершення будівельних робіт та введення в експлуатацію, орієнтовно, 35 млн грн.

Відтак обранці громади просять Володимира Гройсмана посприяти у вирішенні питання дофінансування цього об’єкту для введення його в експлуатацію вже восени 2017 року.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ