Російські окупанти у суботу, 11 липня 2020 року, затримали громадянина Грузії біля старовинної фортеці Схвіло в грузинському муніципалітеті Каспі, що поряд із адміністративною межею з Південною Осетією, анексованою РФ

Про це повідомляє  Перший канал телебачення Грузії.

Як зазначається, чоловіка поранили у ногу. Він мешкає у тамтешньому селі Квемо Чала і є цивільною особою.

Офіційне Тбілісі вже повідомило про інцидент Місію спостерігачів Європейського Союзу в Грузії, а також співголів Женевських міжнародних дискусій.

Водночас, у підконтрольному росіянам «Комітеті державної безпеки Південної Осетії» в інциденті звинуватили пораненого. Мешканець нібито самовільно перетнув «кордон» та відкрив вогонь по «співробітниках південноосетинських прикордонних органів»  з помпової рушниці 12-го калібру, після чого його затримали.

Чоловікові надали медичну допомогу, його стан задовільний.

Міністерство закордонних справ Грузії категорично засуджує поранення і незаконне затримання громадянина Грузії російськими окупаційними силами як «ще одну небезпечну провокацію, спрямовану на загострення і дестабілізацію ситуації на місцях під час пандемії коронавірусу».

Також, у міністерстві наголосили, що російські військові відкрили вогонь у напрямку місцевих мирних жителів, що є «ще одним прикладом грубого порушення Російською Федерацією угоди про припинення вогню, укладеного за посередництва ЄС від 12 серпня 2008 року, а також повного ігнорування заклику генерального секретаря ООН щодо припинення вогню в глобальному масштабі на період пандемії коронавірусу».

Нагадаємо, МЗС Грузії знову викликало українського посла через Саакашвілі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ