[media=163609,163610,163611] 

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Нацполіції.

Поліцейські викрили злочинну схему, до якої причетні працівники фіскальної служби і посадові особи горілчаного заводу Харківської області. Встановлено, що для потреб підприємство отримує певну кількість марок акцизного податку України.

«Однак, для отримання ще більшого прибутку чиновники заводу ввели протиправну схему збагачення, використовуючи корумповані зв'язки у фіскальній службі. Так, на заводі вироблялася лікеро-горілчана продукція, яка жодним чином не враховувалася. Надалі пляшки маркувалися марками акцизного податку України, які нібито були знищені, як невикористані. Згідно з нормами чинного законодавства відповідні акти про знищення складаються працівниками фіскальної служби», – йдеться у повідомленні.

Щоб замаскувати факт використання невідповідної марки акцизного податку, зверху наклеювали додаткову етикетку з різними позначеннями. Готова до реалізації продукція поширювалася на території Дніпропетровської області.

Відзначається, що було розпочато кримінальне провадження за ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) КК України.

Оперативники і слідчі поліції, спільно з працівниками прокуратури Дніпропетровської області, провели 13 санкціонованих обшуків на території двох областей.

«Правоохоронці вилучили понад 590 тис. пляшок, загальна вартість яких сягає майже 30 мільйонів гривень, також поліцейські вилучили більше 1 мільйона гривень», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що перші смерті внаслідок отруєння алкоголем були зафіксовані в Харківській області 22 вересня. За даними Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, смертельні від отруєння сурогатним алкоголем були зафіксовані також у Донецькій, Луганській та Миколаївській областях. Станом на 30 вересня зареєстровано 77 випадків отруєнь, померло 38 осіб. 

ІА "Вголос": НОВИНИ