Про це повідомила прес-служба обласного управління поліції.

Начальник одного з управлінь районної податкової інспекції м. Харкова вимагала від директора ТОВ неправомірну вигоду за повернення ПДВ, що підлягає відшкодуванню. З метою приховування злочинної діяльності посадовець залучила посередника.

У рамках кримінального провадження, відкритого прокуратурою за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, всі протиправні дії були задокументовані оперативниками.

32-річну посередницю правоохоронці затримали в офісному приміщенні під час одержання 71 тисячі гривень хабара, а 38-річну жінку-посадовця податкової  – за місцем її мешкання.

Вирішується питання про повідомлення зловмисницям про підозру та затримання їх в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Податківцю та посереднику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

ІА "Вголос": НОВИНИ