Близько 100 представників та представниць ЛГБТ-руху на 20 автівках 13 вересня 2020 року долучилися до проведення першого в країні Автопрайду.

Про це повідомляє Главное.ua.

Як зазначається, учасники Автопрайду проїхали колоною по проспекту Гагаріна в супроводі поліції. Водночас, у місті відбулися акції противників прайду.

«Видимість в Україні - це дуже важливо. Тому що люди, бачачи, що є такі люди серед них, стають більш толерантними і стають більш нетолерантними до насильства», - заявила інша співорганізаторка автопрайду Віра Чернигіна.

Противники Автопрайду чекали учасників в центрі міста. Опівдні біля пам'ятника Шевченку зібралося кілька десятків людей з націонал-патріотичних та релігійних організацій.

За словами харківських правих, обмежений за своїм маршрутом характер Автопрайду був зумовлений саме їхнью рішучою позицією.

«Всупереч обіцянкам, Авто Прайд у Харкові провели не центральними вулицями, а околяцям міста. Проїхали лгбт активісти лише кілька кварталів. Причиною такого провалу стала рішуча позиція руху Традиція і Порядку. Злякавшись блокувань центральних вулиць міста, ліберали в останню мить змінили місце проведення свого заходу, приоїхавши кількасот метрів на об'їздній трасі поряд з м'ясокомбінатом», - йдеться в заяві харківського осередку громадської організації «Традиція і порядок».

Традиціоналісти з «Фрайкором» здійснили спалення ЛГБТ-прапора поряд з «Прайд хабом», а також провели акцію за традиційні сімейні цінності.

При цьому масштаб сьогоднішнього Автопрайду в організації «Традиція і порядок» оцінили стримано.

Нагадаємо, в лікарні у Харкові забили на сполох через коронавірус.

ІА "Вголос": НОВИНИ