Українські правоохоронці викрили шахрайський кол-центр у Харкові. Підозрювані виманювали гроші у людей, які шукали “легкого заробітку під час війни”.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

 

Як стало відомо, правоохоронці заблокували у Харкові шахрайський кол-центр, які під виглядом торгів на міжнародних фондових біржах привласнювали гроші громадян.

Щомісяця ділки видурювали у людей десятки тисяч доларів сімейних заощаджень. Для пошуку потенційних “інвесторів” зловмисники створили в обласному центрі власний кол-центр, який нараховував 40 операторів.

Вони телефонували громадянам і пропонували інвестувати гроші в акції відомих компаній на фондовому ринку. Для своїх клієнтів ділки створювали електронні “персональні кабінети”, в яких демонстрували постійне “зростання” акцій та пропонували збільшити інвестиції.

Водночас для того, щоб переконати людей вкладати гроші у “фондові проєкти”, вони застосовували методи психологічного впливу та намагалися маніпулювати “вкладниками”.

До організації незаконної діяльності причетні троє мешканців Харкова.

Під час обшуків у житлових та офісних приміщеннях виявлено банківські картки, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та чорнові записи із доказами незаконної діяльності.

Трьом фігурантам повідомлено про підозру. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ