Вартуватиме такий заклад близько 100 мільйонів гривень. У міській раді сподіваються на допомогу з держбюджету, але вже у 2016 році виділили на його зведення майже 4 млн гривень, ще 25 мільйонів з казни міста будівельники планують освоїти у 2017 році.

«Такого закладу в нашому місті ще немає, - каже міський голова Олександр Симчишин. - Ми будуємо НВК за всіма нормами та вимогами, передбачаємо величезні спортивні та ігрові майданчики, просторі та сучасні класи та групи. Так, наприклад, для кожної групи в садочку передбачається і роздягальня, і спальня, і ігрова кімната, крім цього – роздільний санвузол з душем. Садочок матиме свій спортивний зал».

Темпи робіт вражають: наразі у приміщенні майбутнього дитсадка уже встановлюють вікна, працюють над електрикою, виконують внутрішні роботи.

З липня підрядники активно візьмуться за зведення приміщення школи: поставити за мету до кінця року звести 2 поверхи будівлі. За планами влади, садочок відкриє двері для дошкільнят у 2018 році, молодша школа – у 2019-му.

Крім НВК у мікрорайоні Озерна, в Хмельницькому будується ще один новий дитсадок у мікрорайоні Лезневе і реконструюються приміщення під дошкільний заклад у мікрорайоні Гречани та старшу школу в центрі міста. Нові заклади приймуть близько 420 дошкільнят та 650 учнів.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ