Про це повідомляє Reuters.

Як відомо, серед загиблих – 5 співробітників поліції, троє місцевих жителів та туристка із Канади. Щонайменше 29 людей отримали поранення і були госпіталізовані до лікарні, деякі – із серйозними травмами.

Невдовзі йорданські сили безпеки звільнили людей, яких у замку утримували бойовики, у тому числі іноземних туристів. Поки спецоперація триває, а нападники досі перебувають у замку, побудованому хрестоносцями. Ця фортеця є однією з найпопулярніших туристичних пам'яток країни.

Імена нападників поки не встановлено. Екс-міністр уряду від міста Карак сказав, що за всіма ознаками, це були ісламісти. Поліція і свідки розповіли, що бойовики обстріляли правоохоронців, які патрулюють місто перед входом в замок, розташований на вершині пагорба. Вони використовували одну з веж замку, щоб обстріляти сусідню поліцейську дільницю.

Поліція повідомила, що озброєні люди прибули з пустельного міста Кватранех, розташованого майже за 30 км на північний схід від міста Карак. Вони втекли в Карак після перестрілки з поліцією в житловому будинку.

Варто зазначити, що Йорданія є однією з небагатьох арабських країн, які взяли участь у повітряній кампанії на чолі із США проти "Ісламської держави" у Сирії. Однак багато йорданців виступають проти участі своєї країни у кампанії, заявляючи, що це зумовило загибель єдиновірців і підвищило загрозу безпеці всередині Йорданії.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ