У Кабінеті Міністрів, Державній фіскальній службі і Міністерстві юстиції тривають масові обшуки та вилучення документації. Ситуація, пишуть ЗМІ, пов'язана з кримінальною справою, в якій фігурує компанія «Philip Morris Ukraine».

Як повідомляє "Вegemot", проти топ-менеджменту компанії також відновлені кримінальні справи через несплату податків.

Всі дії, зазначає видання, відбуваються в межах судової ухвали, винесеної Жовтневим районним судом Полтави. Постанова опублікована в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як стало відомо ЗМІ, події пов'язані з історією піврічної давності. У грудні 2018 року Уряд уклав угоду з компаніями-філіями "Philip Morris Ukrainе". Вона передбачає захист інвестицій компанії від прямої або непрямої експропріації і захист від необґрунтованих заходів. У січні 2019-го на виконання розпорядження Кабміну ДФС підписала угоду з тютюновою корпорацією, що дало їй можливість продовжити роботу в Україні.

Однак в липні з'явилося повідомлення про проведення Державним бюро розслідувань обшуків в офісі ДФС, а в офіційному коментарі пресслужби ДФС зазначалося, що вони пов'язані з діяльністю міжнародних виробників тютюнової продукції. Ба більше, ДБР заарештувало документацію компанії.

Як відомо, "Philip Morris Ukraine" - один з найбільших виробників сигарет. Його продукція продається в більш ніж 160 країнах світу. На український ринок він зайшов у 1994 році.

https://www.youtube.com/watch?v=e8Ugx8WHzFI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR02n8m4mOrfv-zq1HjdF1WsCKiI5_7ufEieIWVZxrKUd6zYSjxd06pPm74

ІА "Вголос": НОВИНИ