Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанов, які знімають обмеження на покупку електромобілів і гібридних авто для державних органів.

Про це йдеться на сайті Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища України.

У відомстві уточнюють, що для України електромобілі несуть як екологічний, так і економічний ефект, оскільки «дозволяють відмовитися від використання імпортованих енергоносіїв на користь виробленої електроенергії».

У Міненергетики впевнені, що збільшення кількості електрокарів сприяє зменшенню викидів вуглецю, поліпшенню екології та підвищенню енергетичної безпеки України.

Зараз у кожного міністерства є можливість придбати автомобілі в межах певних сум і кількості. Для міністерств – це максимум 1,2 млн гривень, для центральних органів виконавчої влади – 900 тис. гривень. Але існує обмеження за кількістю – 1 авто на міністерство.

В уряді вирішили, що в разі покупки за рахунок міністерства або відомства електрокара/гібрида, це обмеження може не застосовуватися. Також в уряді відзначають, що прийняті рішення спрямовані на дотримання умов ратифікованого Україною Паризького кліматичної угоди.

Нагадаємо, що раніше в Україні запланували обов’язкове встановлення зарядок для електромобілів на стоянках.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ