55-річному лікарю, який практикував без ліцензії, загрожував довічний термін, проте статтю, за якою його звинувачували, перекваліфікували з убивства на ненавмисне вбивство, повідомляють «Подробности».

«Мій клієнт досі наполягає на тому, що він невинний», – повідомив адвокат засудженого після оголошення вироку, додавши, що представлятиме інтереси свого підзахисного, якщо він вирішить подати апеляцію.

Дії сільського доктора призвели до зараження ВІЛ жителів одного з населених пунктів у провінції Баттамбанг на північному заході країни. Медик зізнався, що повторно використовував шприци, але заперечує, що навмисно сприяв поширенню вірусу.

За словами місцевої влади, спалах ВІЛ було зафіксовано в грудні минулого року. Загальне число людей, які заразилися, становило 270 осіб. Близько десяти померли  здебільшого люди похилого віку.

У поліції розповіли, що лікаря, який постав перед судом, шанували. Селяни вважали, що він має здібності цілителя.

Цей випадок похитнув успішну діяльність влади Камбоджі з боротьби з ВІЛ, який у 1990-ті роки поширювався майже безконтрольно.

До того ж подія вказує на брак фінансування системи охорони здоров'я в країні, частина населення якої, особливо бідняки, змушена звертатися до медиків, які не мають ліцензії.

ІА "Вголос": НОВИНИ