У Канаді, у м. Монреаль, відійшов у вічність ветеран дивізії «Галичина» Богдан Маців.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник голови Галицького братства вояків дивізії «Галичина»  Ігор Іваньков.

«Кілька хвилин тому надійшла сумна звістка з Монреалю — на 94-му році життя відійшов у засвіти ще один ветеран дивізії «Галичина» Богдан Маців», — написав Ігор Іваньков.

Богдан Маців народився 12.08.1925 р. у Львові.

1943 року зголосився до дивізії «Галичина». Вишкіл проходив у Гайделяґрі. Після закінчення підстаршинської школи в Ляуенбурзі (тепер Лемборк, Польща) пройшов вишкільник водіїв при штабі 29-го полку в Нойгаммері. Старшинський вишкіл відбув у Просечніце (Чехія). В ступені хорунжого (Untersturmführer) командував шістьма, а згодом і сімома сотнями 30-го полку. Воював у Югославії й Австрії. Перебував у полоні в Ріміні. 1956-го виїхав до Канади.

Член Крайової та Головної управ Братства колишніх вояків 1 УД УНА (відповідальний за фотоархіви), голова Монреальської станиці. 2003 року як представник Головної управи, поклав вінок на могилі невідомого вояка і відкрив пам’ятник воякам УНА на Личаківському цвинтарі у Львові.

Автор альбому «Українська дивізія «Галичина». Історія у світлинах від заснування в 1943 р. до звільнення з полону в 1949 р.» Проживав у Монреалі.

Відійшов у вічність 1 жовтня 2018-го.

ІА "Вголос": НОВИНИ