Про це повідомляє канадське видання CBC News.

Інцидент стався в четвер, 9 березня. У цей день місцеві жителі зателефонували в 911 і повідомили про неадекватну поведінку водія, який перебував за кермом і порушував правопорядок.

Місцева поліція вирахувала автомобіль, який незабаром зупинила. До водія звернулися з проханням здати тест на наркотики, але той відмовився. Після чого чоловік вийшов з автомобіля з мисливським ножем і напав на поліцейського. Напарники відкрили вогонь на поразку, нападник загинув на місці події.

За даними на LinkedIn, Савін працював в Канаді більше 8 років. Аккаунт в Facebook показує, що він підтримував тісні стосунки з родичами і друзями в Росії. За 30 хвилин до смерті росіянин розмістив запис в Gacebook: «Росія переможе». Повідомлення було опубліковано, приблизно, під час проведення футбольного матчу.

Савін раніше не мав судимостей. Ведеться слідство.

Тим часом, Генеральне консульство Росії в Торонто має інформацію про громадянина РФ Віталія Савине, що проживає в Канаді, але не може підтвердити, що він був застрелений поліцейським в Едмонтоні (провінція Альберта) в четвер. Про це заявив віце-консул Дмитро Петров.

«В нашій базі даних громадян Росії, які перебувають в Канаді, є ця людина», - сказав дипломат. Він додав, що розслідування цієї справи триває, на даний момент у генконсульства немає підтвердження від поліції Едмонтона, що загиблий дійсно є тим самим Віталієм Савіних, чиї дані знаходяться у консульській базі даних.

Родичі загиблого також поки в генеральне консульство Росії в Торонто не зверталися. «У разі звернення родичів і підтвердження загибелі громадянина Росії ми готові їм надати всю необхідну консульську допомогу в рамках чинного (російського) законодавства», - сказав Петров.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ