Про це пише nur.kz з посиланням на «31 канал».

Підприємці вже заявили: якщо ситуація не зміниться, то в магазинах виникне дефіцит. Запасів на складах і в супермаркетах вистачає, але керівництво продуктових магазинів побоюється, що така купівельна активність може призвести до підвищення цін.

Продавці такого напливу покупців не пригадують з минулого коригування курсу тенге. «Після того, як долар піднявся, люди створили ажіотаж, по 10-20 кілограмів за раз зараз беруть», – розповідає продавець м’яса Альміра Халелова.

Водночас у штаб з боротьби з можливою інфляцією надійшло кілька звернень від покупців з районів, які запевняли, що більше ніж 20 торгових точок, які реалізують продукти першої необхідності, закрилися нібито на ремонт або переоблік. Є підозри, що насправді власники вичікують момент, щоб відкритися для продажу старого товару за новими цінами.

«Створили ажіотаж і дефіцит. Ми передали в антимонопольну інспекцію перелік підприємців, які штучно закриваються і створюють ажіотаж. У цей момент запасів вистачає», – говорить голова відділу підприємництва міськради Усть-Каменогорська Бауіржан Нургазін.

Неурядових підприємців, що підвищують ціни або прибирають дешевий товар з прилавків, штрафуватимуть. 

ІА "Вголос": НОВИНИ