Про це повідомляє «Deutsche Welle». 

Друге місце на виборах, які відбулися у неділю, 20 березня, посідає партія "Ак жол", за яку проголосували 7,22 відсотка виборців. На третьому місці, за даними екзит-полу - комуністи з 7,17 відсотка голосів. Партія "Ауил" набирає 2,05 відсотка голосів, опозиційна Загальнонаціональна соціал-демократична партія - 1,21 відсотка, а партія "Бирлик" - 0,35 відсотка.

Центральна виборча комісія (ЦВК) Казахстану заявила про рекордну явку на парламентських виборах. "Явка виборців у цілому по країні склала 77,1 відсотка. Це - рекордний показник за останні виборчі кампанії", - заявив глава ЦВК Куандик Турганкулов. Загалом своїм конституційним правом скористалися 7,5 мільйона громадян із 9,8 мільйона виборців, включених до списків. "Лідером за явкою стала Алматинська область - 94,06 відсотка", - додав голова ЦВК. Водночас у самому місті Алмати зафіксували найнижчу явку - 34,1 відсотка.

Спостерігачі з України виявили в ході голосування на виборчих дільницях агітаційні матеріали. Про це повідомив голова ЦВК України Михайло Охендовський. Ідеться про агітаційні матеріали окремих партій і кандидатів, що не були своєчасно зняті перед днем ​​голосування. Водночас Охендовський переконаний, що це "жодним чином не вплине на результати голосування".

Нагадаємо, У Казахстані 20 березня о 7-й ранку розпочалися загальні позачергові парламентські вибори у парламент. 

ІА "Вголос": НОВИНИ