В Казахстані після відставки президента Нурсултана Назарбаєва  обмінники переповнені чергами, долар почав стрімко дорожчати.

Про це Громадському розповіла журналістка з Казахстану Ольга Лихограй.

Вона зазначила, що заяву про відставку Назарбаєва спершу сприйняли як фейк, пізніше всі сайти були переповнені цією новиною. Журналістка додала, що непередбачуваним також було призначення виконувача обов’язків президента.

Інтерфакс-Україна, з посиланням на Інтерфакс-Казахстан, зазначає, що в Астані, долари закінчилися через ажіотажний попит з боку населення.

О 21:30 за часом Астани продаж долара в деяких пунктах здійснювався за курсом 378,5 тенге за 1 долар, о 22:00 американська валюта подорожчала до 385 тенге за долар.

Середньозважений курс тенге до долара США у вівторок, 19 березня, за підсумками двох сесій на торгах Казахстанської фондової біржі (KASE) становив 376,4 тенге за 1 долар.

Нагадаємо, що 19 березня президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв в зверненні до казахстанців оголосив, що покидає свій пост. При цьому він залишиться головою Ради безпеки, головою партії Нур Отан, членом Конституційної ради.

Тимчасово виконувачем обов'язки президента Казахстану призначений спікер Сенату Касим-Жомарт Токаєв.

ІА "Вголос": НОВИНИ