Про повідомила прес-секретар Держгеонадр Наталія Мелень у Facebook.

За її словами, слідчі дії пов'язані з розслідуванням справи про незаконний видобуток бурштину, фігурантом якої є народний депутат Борислав Розенблат.

«Із моїх джерел стало відомо, що детективи бюро прийшли до Держгеонадр о 9-й ранку і одразу зайшли до кабінету голови Служби. Представники НАБУ вилучають всі документи, пов'язані із процесом надання спеціальних дозволів на видобування надр, зокрема бурштину.  Як я зрозуміла, мова йде про документи, які можуть довести причетність Кирилюка до справи Розенблата, який обіцяв іноземній компаніїї пролобіювати внесення законодавчих змін суто в її інтересах», - повідомила Мелень.

Вона також додала, що на момент вилучення документів співробітники служби мають залишатися на своїх місцях. Олег Кирилюк також має залишатися в Держгеонадрах до кінця обшуку.

Як повідомляє nv.ua, Борислава Розенблата разом з ще одним нардепом Максимом Поляковим підозрюють в сприянні приватній компанії з ОАЕ у прийнятті вигідного закону для отримання ліцензій на видобуток бурштину.

За даними слідства, довірені особи нардепів отримали від представника іноземної компанії хабар на загальну суму понад $300 тисяч.  Ці кошти використано для підготовки законопроектів, незаконного впливу на посадових осіб Держгеокадастру, Держлісагентства, Держгеонадр України, органів місцевого самоврядування, суду та прокуратури з метою безперешкодного ухвалення рішень на користь іноземної компанії.

Глава НАБУ Артем Ситник вважає, що наявних доказів достатньо, щоб позбавити Розенблата і Полякова депутатського імунітету. Відповідне клопотання вже направлено генпрокурору Юрію Луценку. Всього у цій справі правоохоронці затримали сімох осіб.

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ