Під виглядом правоохоронців та співробітників ТЦК ошукували громадян: у Києві поліція затримала членів злочинного угруповання.

Про це повідомляє поліція Києва.

Аферисти обіцяли чоловікам призовного віку допомогу у знятті з військового обліку. Так, в одного з потерпілого вони видурили 1,7 млн грн. Загалом, на їхньому рахунку 10 епізодів злочинної діяльності: шахрайства, вимагання, викрадення людини. 

Упродовж тривалого часу зловмисники під різними приводами для розв’язання даного питання вимагали від чоловіка різні суми. Коли потерпілий відмовився їм сплачувати кошти, фігуранти силою посадили його до свого авто та фізичними погрозами змусили перерахувати кошти на банківську картку учасника злочинної групи. 

«До складу угруповання входили мешканці столиці, які представляючись співробітниками поліції, ТЦК та інших правоохоронних органів, заволодівали коштами громадян», - повідомив начальник Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції Андрій Рубель.

Деякі з учасників мають кримінальний досвід за тяжкі злочини та неодноразово затримувалися поліцейськими. 

8 березня оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві, слідчі Печерського управління поліції за силової підтримки спецпризначенців ДСР затримали організатора та двох учасників угруповання.

Наразі трьом затриманим та ще одному члену угруповання повідомили про підозри.

Прокурори Печерської окружної прокуратури вже звернулися до суду з клопотанням щодо обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. 

ІА "Вголос": НОВИНИ