Рішення було ухвалено на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє прес-служба Вінницької міської ради.

«У Вінниці евакуйованих людей розміщено у школах №№5,6,29 та 31.  У зв'язку з цим у закладах виникла необхідність тимчасово припинити навчання. Інші навчальні заклади та дитячі садки працюватимуть у звичайному режимі», – йдеться в повідомленні.

Як писав «Вголос», станом на 6:30 ранку середи у Калинівському районі евакуйовані 28,3 тисяч осіб, з яких евакуюються власним транспортом 20 тисяч осіб, зі збірних пунктів – 8,3 тисячі осіб. Крім того, з Центральної районної лікарні евакуйовано 180 хворих.

Окрім цього, вінничани у соцмережах пропонують допомогу з евакуацією мешканцям населених пунктів поблизу палаючих військових складів біля м. Калинівка.

Також є інформація про постраждалих внаслідок вибухів на складі боєприпасів.

Для ліквідації пожежі на території арсеналу Міністерства оборони України поблизу м. Калинівка Вінницької області залучено понад 1250 осіб та 47 одиниць техніки.  

На території складу боєприпасів у Калинівці Вінницької області площа загоряння становить близько 10 відсотків від загальної площі арсеналу, в половині охоплених вогнем сховищ боєприпаси відсутні. 

У Генеральному штабі Збройних сил України не виключають, що причиною виникнення пожежі на складах в Калинівці могла стати диверсія, повідомив керівник управління зі зв'язків з громадськістю Генштабу ЗСУ Богдан Сеник.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ