Про це повідомляє телеканал CBS з посиланням на дані американської розвідки, – пише РБК Україна.

Повідомляється, що північнокорейські військові почали прибирати кабелі з тунелів на ядерному полігоні Пунгері, що є першим кроком підготовки до його закриття.

Відзначимо, 30 квітня прес-секретар президента Південної Кореї Юн Ен Чан повідомив, що влада Півночі остаточно закриє ядерний полігон Пунгері в травні, а процес його демонтажу буде публічним. Така домовленість була досягнута 27 квітня під час двостороннього саміту в прикордонному селищі Пханмунджом. Лідер КНДР Кім Чен Ин обіцяв запросити медіа та експертів для відстеження процесу демонтажу ядерного полігону.

Нагадаємо, під час зустрічі очільники двох Корей домовилися нарешті закінчити війну, яка формально тривала між країнами майже 70 років.

Як писав «Вголос», трьох громадян США, засуджених у КНДР за шпигунство і «ворожі дії», перевели з табору в готель під Пхеньяном. Північнокорейська влада пішла на такий крок напередодні саміту лідерів КНДР і США, проведення якого очікується в травні або на початку червня.

Всі троє — американці корейського походження. Пастор Кім Дон Чхол був затриманий в 2005 році, викладач вузу в Пхеньяні Тоні Кім і його колега Кім Хак Сон — у 2017.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ