Про це Собчак написала в Instagram.

«Злочинна анексія Криму 17 березня 2014 року - одна з найгостріших проблем Росії, і мій громадянський обов'язок - зробити все, щоб наблизити вирішення цієї проблеми», - зазначила вона.

За її словами, в листі йшлося, що запланована поїздка не носить характеру передвиборної агітації.

«Я не веду в Криму ніякої передвиборної кампанії, там не розміщуються мої агітаційні матеріали. Однак у Криму живуть люди - українські та російські громадяни – що стали заручниками нинішньої ситуації. Множаться свідоцтва порушення прав людини в Криму, і в цих порушеннях винна російська, а не українська влада. Тому проблема Криму неминуче стала предметом передвиборних дискусій у Росії», - пояснила Собчак.

Вона назвала себе одним з небагатьох російських політиків, які відкрито заявляють про те, що події березня 2014 року - грубе порушення міжнародного права.

«Я виступаю за виведення російських збройних формувань з Донбасу і за вирішення кримської проблеми в рамках міжнародних норм», - зауважила політик.

За словами Собчак, її здивувала відповідь міністра закордонних справ України Павла Клімкіна.

«Він відмовив у моєму проханні, звинувативши мене в «політичній шизофренії». Дуже не хочеться відповідати вищій посадовій особі суверенної держави в дусі «сам такий», але задумайтеся: українська влада перешкодила єдиному російському політикові, який підтримав їхній національний суверенітет, відвідати їхню країну в суворій відповідності до її законів. Так кому насправді вигідна окупація Криму та війна на Донбасі, хто фактично діє в інтересах Путіна, ДНР і ЛНР? У кого з нас шизофренія?», - написала вона.

Нагадаємо, Ксенія Собчак 6 березня заявила, що звернулася до посольства України за дозволом на поїздку в Крим. 

ІА "Вголос": НОВИНИ