У Демократичній Республіці Конго зафіксували новий спалах смертельного вірусу Ебола, у результаті якого з кінця липня померли 142 особи.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на Міністерство охорони здоров'я цієї африканської країни.

Як зазначається, з кінця липня загальна кількість підтверджених інфікованих сягає 220 осіб, із яких 142 померли і 57 одужали.

У Конго відбувається масова вакцинація проти вірусу.

Через ситуацію з поширенням небезпечного захворювання 17 жовтня в Женеві відбулося засідання Комітету Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) із надзвичайних ситуацій, на якій було вирішено наразі не оголошувати спалах вірусу Ебола міжнародною надзвичайною ситуацією.

"Комітет ухвалив рішення, що Ебола не становить надзвичайну ситуацію в галузі громадської охорони здоров'я міжнародного масштабу. При цьому ризик глобального поширення — дуже низький, але залишається високим для сусідніх країн", — заявив гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус.

Оскільки Ебола дуже швидко поширюється, в ООН визнають, що інфекція може перекинутися на сусідню Уганду, де шукають притулку жителі охоплених конфліктами районів Конго.

ВООЗ рекомендує посилити спостереження у прикордонних районах Уганди, Танзанії та Бурунді.

ІА "Вголос": НОВИНИ