Учасники переговорів у Конгресі США досягли «домовленості в основному», щодо фінансування будівництва нового бар'єру вздовж американсько-мексиканського кордону.

Це має дозволити запобігти черговому закриттю уряду наприкінці тижня, але президент Дональд Трамп ще не вирішив, чи ця угода є прийнятною для нього, пише Голос Америки.

Двопартійна група законодавців уклала угоду пізно в понеділок. За словами помічників Конгресу, вона передбачає 1 мільярд 375 мільйонів доларів на будівництво 88 кілометрів нової огорожі на кордоні, близько чверті з 5,7 мільярда доларів – суми, яку Трамп хотів для побудови стіни. Крім того, це дозволить додати модернізацію технологій для перевірки на прикордонних пунктах пропуску, а також збільшити кількість працівників митної служби та обсяг гуманітарної допомоги.

Угода була досягнута приблизно в той же час, коли Трамп вийшов на сцену на кордоні в Ель-Пасо, штат Техас, на політичному мітингу, який закликав до зведення стіни.

«Ми, мабуть, маємо хороші новини, але хто знає, – сказав президент. – Нам потрібна стіна, і вона повинна бути побудована, і ми хочемо побудувати її швидко».

ІА "Вголос": НОВИНИ