Марсі Каптур, співголова групи на підтримку України в Конгресі США, підтримала президента Володимира Зеленського та звинуватила свою колегу Вікторію Спартц у необачній допомозі президенту Росії Володимиру Путіну.

Каптур зробила відповідну заяву, яку цитує РБК-Україна.

Вона наголосила на тому, що Конгрес США на чолі з групою підтримки України переважною більшістю членів з обох партій ініціював підтримку України в її героїчних зусиллях захистити батьківщину та припинити жорстоку війну Росії.

«Поки деякі члени можуть прагнути посіяти розбіжності та розпалити напруженість, загалом Конгрес Сполучених Штатів твердо підтримує президента Зеленського та його керівництво, у той час, як Україна бореться за своє виживання. Рівень та масштаби співпраці США з Офісом президента Зеленського не дають підстав сумніватися в лояльності будь-якої посадової особи», - заявила вона.

Водночас як додає Каптур, ті, хто поширює дикі наративи, спрямовані проти українських чиновників під час війни, необачно надають допомогу Путіну та його пропагандистам.

«Сполучені Штати віддані перемозі України, і в український народ не має більшого друга, ніж Сполучені Штати. Як союзники, ми продовжуватимемо працювати пліч-о-пліч з президентом Зеленським та його офісом, щоб забезпечити припинення цієї війни», - резюмувала політик.

Нагадаємо, раніше конгресвумен Вікторія Спартц направила до Байдена листа з проханням перевірити чи відповідають дійсності дані про зв'язок глави ОП Андрія Єрмака з росією.

ІА "Вголос": НОВИНИ