Обрали нового президента Конґресу українців Канади (КУК), ним стала Олександра Хичій. Про це у середу, 12 грудня, пише тижневик для української діаспори «Міст».

Вона вже присягнула та приступила до виконання своїх обов’язків. До свого обрання вона займала посаду першого віце-президента КУК. Також вона є виконавчим директором Канадської асоціації корпоративних юристів. «Президент Хичій має довгу й успішну історію очільництва у громаді й професійному житті, тож я певен, що вона разом із нашою чудовою Радою директорів продовжуватиме вміло керувати Конґресом українців Канади», — сказав Павло Ґрод, екс-президент КУК, котрого у листопаді ц. р. обрали президентом Світового конґресу українців (СКУ).

Своєю чергою, п. Хичій оголосила, що п. Ґрод стане головою Кампанії зі залучення коштів КУК. «Для мене була глибока особиста честь служити як президент Конґресу українців Канади та бути запрошеним очолювати кампанію зі залучення коштів. Всі здобутки КУК за останні десять років — не мої здобутки. Це результат відданої праці й енергії наших волонтерів, щедрості наших жертводавців та здібностей нашої провідницької команди та штабу», — заявив президент СКУ.

Як повідомляв «Вголос», новообраний очільник СКУ зустрівся з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

ІА "Вголос": НОВИНИ